0113-745410 info@slimzeeland.nl

Wanneer schakel je een psycholoog in voor je kind

Welkom bij SLIM Zeeland, samenwerkingsverband tussen verschillende praktijken uit de regio. Wij zijn onze samenwerking gestart omdat we de beste zorg willen bieden aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 23 jaar. Maar wanneer schakel je nu de zorg in? Dat kan best voelen als een grote stap of zelfs als een drempel. En die drempel willen wij heel graag wegnemen. We zijn er niet voor niets en we helpen jou of je kinderen dan ook heel graag verder!

Wat doet een kinderpsycholoog eigenlijk?

Een kinderpsycholoog onderzoekt en behandelt psychische problemen bij kinderen en jongvolwassenen. Bij SLIM Zeeland behandelen we tot de leeftijdsgroep 23 jaar. Een kinderpsycholoog focust op het gedrag, het denken en de belevingswereld van kinderen, die zich in de fase bevinden waarin de meeste ontwikkeling en verandering plaatsvindt.

Niet lekker in je vel of serieuze klachten

Soms kan je kind niet helemaal lekker in zijn of haar vel zitten. Dat is vaak niet erg, maar wanneer dit voor een langere periode is, kan het goed zijn om eens in gesprek te gaan met een kinderpsycholoog. Daarnaast kan het kind ook een traumatische ervaring hebben meegemaakt, waardoor gevoelens van angst of misschien depressie zijn ontstaan. Tot slot kan ook pesten of bijvoorbeeld een scheiding grote invloed hebben op het kind, waar het lastig mee kan omgaan. Al deze bovenstaande situaties zijn reden om eens contact op te nemen met een psycholoog.

Neem contact op met een van onze psychologen

Het kan ontzettend frustrerend zijn als je als ouders merkt dat je kind voor langere tijd niet lekker in zijn vel zit. Je wilt ontzettend graag helpen, maar dat gaat niet altijd. Het kan dan helpen om een psycholoog in te schakelen voor je kind. Samen met jou als ouder gaan we aan de slag om je kind te begeleiden. Meer weten over onze behandelmogelijkheden of onze psychologen? Vul dan ons contactformulier in, dan nemen we snel contact met je op.